Bemutatkozás

Az Ifjúsági Tagozatot a Fidesz 2005. évi XVIII. kongresszusa hozta létre.

Az azóta eltelt évek igazolták azokat a reményeket, amelyeket az alapítók az Ifjúsági Tagozat alakulásához kötöttek.

Kiderült, hogy ugyan a fiatal közösségeket és egyesületeket valóban megtépázta a rendszerváltozás és az azt követő nehéz esztendők, de a közhiedelemmel ellentétben a 80-as, 90-es években született fiatalok generációja igenis nyitott a politikára és a közéletre. A közösség iránti vágy megmaradt bennük, még ha az utóbbi esztendőkben sokaknak akár az is lehetett a benyomása, hogy Magyarországon a 30 év alattiak csak a saját életükkel és boldogulásukkal törődnek, nem tudva, hogy az egyéni boldogság eléréséhez nemcsak saját személyiségünk, hanem a környezetünkkel való harmonikus egyensúly is elengedhetetlen.

A fiatalok nélkül aligha fog hazánk kitántorogni abból a válságból, amelybe az utóbbi években sodródott.  Ha társadalom nem fogadja el a tehetséges fiatalok „világot megváltó”, sokszor felelőtlennek tűnő, de alapjaiban merész ötleteit nem fogunk tudni kimozdulni a holtpontról. Emlékezzünk azokra a kezdeményezésekre, amelyeket a Fidesz kormány 1998 és 2002 között sikeresen véghezvitt és amelyeket az akkori közvélemény állítólagos meggondolatlanságuk miatt élesen kritizált. Az idő pedig a bátrakat igazolta.

Azóta kétségtelen, hogy a fiatalok háttérbe szorultak, hiszen az akkori vereséget joggal tartjuk nemcsak egy párt, hanem egy generáció es a fiatalos lendület vereségének.

Mi az Ifjúsági Tagozatban azonban hisszük, hogy az utóbbi évek sikertelensége ellenére hihetetlen igény van a fiatal közösségekre és a generációnkban való összefogásra, amelyek segítségével mindannyian fejlődhetünk. Azt látjuk mindenfelé, hogy sokan nem is igazából a politikai célok, hanem a közösség puszta ténye miatt csatlakoznak hozzánk.

A formális kereteken túl ezt a szervezetet valójában három huszonéves – Gulyás Gergő, Woth Márton és Loppert Dániel – indították el egy Tranzit nevű kávézóban a Kosztolányi téren. Azóta az országos lefedettség mellet 60 választókerületi csoportunk alakult, az idén Balatonszárszón második alkalommal rendezett táborunk pedig az ország legnagyobb politikai ifjúsági rendezvényévé vált. Mára - köszönhetően az elnökség munkájának, a több ezer segítőnek és a Fidesz köztudottan fiatalokat pártoló szellemiségének - az ország egyik legnagyobb közösségévé váltunk.

Örülünk annak, hogy nekünk megadatik Magyarország másik, nem hivatalos arcát látni. Azt, amely tele van tenni vágyó fiatalokkal, akik az utóbbi években nem találták egymást de most mindannyian tesznek azért, hogy ez a jövőben ne így legyen….

Balatonszárszó, 2008

 

Kampány 2010
III. Nyári Egyetem - Balatonszárszó 2009
EP-kampány 2009
Március 15-ei megemlékezés a Bem téren
Antall József-megemlékezés
Demokrácia és szélsőségek
Országos Tanácsülés - Pécs 2008
Debreceni IT a jégen
II. Országos IT-tábor Balatonszárszón
III. Baranya megyei Fidesz IT-tábor
Divatbemutató
EDS Téli Egyetem
Tisztújítás-2007
I. Országos IT-tábor
EFOTT-2007
Alakuló ülés