Fidesz Ifjúsági Tagozat és az EDS közös rendezésű Nemzetközi Nyári Egyeteme
2012.07.25

Huszonöt országból több mint kilencven fiatal érkezett Sopronba az Európai Néppárt ifjúsági szervezetének, az European Democrat Students-nek július 15-20 között Sopronban megrendezett nyári egyetemére.

A Fidesz Ifjúsági Tagozata, valamint a Konrad Adenauer Alapítvány által közösen szervezett közel egy hetes rendezvény fő motívum a határok nélküli, egyesülő Európa volt. Ennek jegyében a fiatalok részt vehettek több, a témában megrendezett workshopon, kerekasztal beszélgetésen, valamint a Határáttörés Sopronnál – Európa beteljesedésének kezdete című szimpóziumon is.

 

Veress Áron

 

A július 17-én megrendezett szimpóziumon Veress Áron, a Fidesz Ifjúsági Tagozatának elnöke, valamint Fodor Tamás, Sopron város polgármestere köszöntötte a résztvevőket. Köszöntőjében a város polgármestere kiemelte a páneurópai piknik jelentőségét a keleti blokk felbomlásának és a vasfüggöny leomlásának folyamatában. Veress Áron elmondta, a Fidesz Ifjúsági Tagozata számára mind a mai napig kiemelten fontosak azok a rendezvények, amelyek az egykori határnyitásnak, a szocialista blokk felbomlásának, illetve Európa újraegyesülésének állítanak emléket, így a témában megrendezett nyári egyetem szervezőjének lenni is hatalmas megtiszteltetés számára. Hans Kaiser, a Konrad Adenauer Alapítvány magyarországi irodavezetője megnyitó beszédében 1989. augusztus 18-át a szabadság napjának nevezte, valamint megemlékezett a 2009-ben, a piknik 20. évfordulóján tartott ünnepségről is.

 

Szájer József

 

Gulyás Gergely

 

A nap hátralevő részében három kerekasztal beszélgetésre került sor olyan neves politikusok és szakértők részvételével, mint Szájer József az Európai Parlament Néppárti frakció alelnöke, Gulyás Gergely a Fidesz frakcióvezető-helyettese, Axel Hartmann az egykori Német Szövetségi Köztársaság pozsonyi nagykövete, Michael Stübgen a német Bundestag tagja, a CDU-CSU frakció EU-ügyekért felelős munkacsoportjának elnöke, vagy Heinrich Oberreuter a Passaui Egyetem professzora. A szimpóziumon ugyancsak tiszteletüket tették a ’89-es piknik híres személyiségei is, így a felszólalók között voltak: Magas László és Nagy László egykori szervezők, Bella Árpád volt határőrparancsnok és Pozsgay Imre volt államminiszter.

 

Tamási Anna

 

A rendezvény fontos momentuma volt továbbá a néppárti ifjúsági szervezet éves közgyűlése is, melynek keretében sor került az új elnökség megválasztására. A választások eredményeképpen Tamási Anna, a Fidesz Ifjúsági Tagozat Külügyi Kabinetének elnöke nyerte el az EDS alelnöki pozícióinak egyikét.

 

www.ifjusagitagozat.hu

 

Kampány 2010
III. Nyári Egyetem - Balatonszárszó 2009
EP-kampány 2009
Március 15-ei megemlékezés a Bem téren
Antall József-megemlékezés
Demokrácia és szélsőségek
Országos Tanácsülés - Pécs 2008
Debreceni IT a jégen
II. Országos IT-tábor Balatonszárszón
III. Baranya megyei Fidesz IT-tábor
Divatbemutató
EDS Téli Egyetem
Tisztújítás-2007
I. Országos IT-tábor
EFOTT-2007
Alakuló ülés